Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Baile Govora Romania

Prezentare Baile Govora Romania

Stațiune balneoclimaterică permanentă situată în județul Vâlcea.

Citeste mai mult

Prezentare Baile Govora Romania


BĂILE GOVORA  
Stațiune balneoclimaterică permanentă situată în județul Vâlcea. Altitudine - 360 m. 
 
AȘEZARE 
Stațiunea se află în nord-estul Olteniei, într-o depresiune subcarpatică, pe valea râului Hința, înconjurată de dealuri acoperite de fag, stejar și brad, la 12 km de gara Govora și 21 km de Râmnicu Vâlcea. 
 
ISTORIC 
Apele minerale sunt folosite terapeutic începând cu anul 1879, tratamentul făcându-se un timp în copăi (căzi de baie din lemn), amenajate în chilii la mănăstirea Govora, aflată la șase kilometri de izvoare. Apa acestor izvoare era transportată la mănăstire în butoaie mari, numite sacale, transportate în care trase de boi. 
Primul stabiliment de băi apare în anul 1887. În 1910 au fost construite hotelul Palace (cu camere așezate astfel încât să aibă soare cel puțin o oră pe zi), pavilionul central de băi și cazinoul. 
 
CLIMA 
Băile Govora au un climat continental moderat de coline, caracterizat  prin veri răcoroase și ierni blânde. 
Temperatura medie anuală este cea de 9°C (media lunii iulie este 19°C, iar a lunii ianuarie -3°C). 
Precipitațiile medii anuale înregistrează 840 mm, cu un minim în luna septembrie. 
Umiditatea relativă a aerului se situează la 60-70% în sezonul cald și 70 - 80% în cel rece. 
Presiunea atmosferică oscilează  între 730 - 735 mm. 
 
FACTORI NATURALI TERAPEUTICI 
Apele minerale au concentrații și compoziții chimice variate, pentru cură internă și externă, incluse în trei categorii: ape minerale clorurate sodice, iodurate, bromurate concentrate, ape minerale clorurate sodice, sulfuroase concentrate, ape minerale sulfuroase, slab bicarbonatate hipotone. 
Bioclimat sedativ de cruțare.
 
 
INDICAȚII TERAPEUTICE
Afecțiuni respiratorii (persoane expuse la noxe respiratorii, persoane cu frecvente pneumopatii microbiene sau virotice, astmul alergic, bronșitele și traheobronșitele cronice, bronșectazia, scleroemfizemul pulmonar), afecțiuni otorinolaringologice (rinosinuzite cronice catarale și supurate), afecțiuni reumatismale degenerative (spondilozå cervicalå, dorsală și lombară, artroze, poliartroze), afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulo-humerală), afecțiuni posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stări după operații pe mușchi, articulații și oase, stări după entorse, luxații și fracturi), afecțiuni neurologice periferice și centrale (pareze ușoare și sechele tardive dupș hemipareze și după parapareze la 2 ani de la debut), afecțiuni asociate (ginecologice, renale, digestive, endocrine, cardiovasculare, boli profesionale).
Atmosfera din zonă este prielnică persoanelor cu afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, polenurile alergogene fiind prezente în cantități mici; combate stările de surmenaj sau debilitate. 
Din cauza iodului din atmosferă, stațiunea este contraindicată hipertiroidienilor.
 
INSTALAȚII DE TRATAMENT
Instalații pentru băi calde cu ape minerale iodurate sau cu ape minerale sulfuroase la cadă; bazin cu apă minerală caldă pentru kinetoterapie; instalații pentru terapie respiratorie aerosoli, inhalații, instalații complexe pentru electroterapie și hidroterapie; sală de gimnastică medicală, masaj medical, buvete pentru cura internă. 
Traseele incluse în cura de teren sunt marcate.
 
STRUCTURI DE PRIMIRE TURISTICĂ
Hoteluri de 1, 2, și 3 stele, pensiuni de 3 stele, vile de 4, 3, 2 stele și o stea, popas turistic de o stea.
 
ATRACȚII TURISTICE
Vizite la mănăstirile din Vâlcea, așezăminte de cult și focare de cultură, în locuri încărcate de istorie. 
Mănăstirea Govora, aflată la numai șase kilometri de stațiune, este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Țara Românească, precum și un monument arhitectonic medieval de o rară frumusețe. 
Mănăstirea Hurezi monument de arhitectură românească, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu, se află pe lista monumentelor UNESCO.
Excursie la Muzeul Viei și Vinului din Drăgășani și degustări organizate la cramele din regiune.
Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni prezintă 45 de gospodării mobilate cu 8500 de piese tradiționale, alături de han, școală și biserica de lemn. 
De remarcat este tradiția caselor cu foișor din zona etnografică Horezu și a gospodăriilor de viticultori din podgoria Drăgășani, ateliere și meșteșuguri autentice.
Galeria de Artă Populară Contemporană de la Horezu conține câteva mii de exponate unicat, preponderent ceramică de Hurezi, olărie din alte zone ale țării, dar și o mare colecție permanentă de artă populară contemporană.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 9 hoteluri

Baile Govora, Romania Vezi locatia pe harta
Balneo
 | 
Orase
 | 
Vinerea Neagra

Hotelul este situat in partea centrala a statiuniiHotelul BELVEDERE a fost renovat in anul 2005 Baza de refacere a hotelului dispune de cabinete pentru aerosoli sala de fitness sauna masaj bazin de recuperareDotari generale restaurant -94 locuri par . . .

Baile Govora, Romania Vezi locatia pe harta

Vila Crinul este situata in centrul statiunii Baile GovoraFacilitati vila Vila Crinului ofera 24 camere Double Vila Crinul dispune de parcare Facilitati camere Toate camerele au cablu tv frigider Masa - Mic Dejun Serviciile de masa se acorda in u . . .

Baile Govora, Romania Vezi locatia pe harta

Felix Pension se află în Băile Govora și oferă restaurant bar centru de fitness și piscină sezonieră în aer liber Facilitățile oferite de proprietate includ room service depozit de bagaje și Wi-Fi gratuit în toată proprietatea Oaspeții ben

Baile Govora, Romania
Baile Govora, Romania Vezi locatia pe harta

Pensiunea Govoreana este situata langa stadion in apropierea hotelului PalaceFacilitati pensiune Pensiunea Govoreana ofera 3 camere Double si 1 Garsoniera Pensiunea Govoreana dispune de terasaFacilitati camere Toate camerele au cablu tv frigider Ma . . .

Baile Govora, Romania Vezi locatia pe harta
Balneo
 | 
Orase
 | 
Vinerea Neagra

Localizare situata in statiunea balneoclimaterica Baile Govora la 21 km de orasul Ramnicu Valcea Vila Lili este situata pe strada Grivitei nr 9 in partea dreapta a parcului din centrul localitatii Baile GovoraConditii de cazare Vila ofera posibilita . . .

Baile Govora, Romania Vezi locatia pe harta
Balneo
 | 
Orase
 | 
Vinerea Neagra

Oferind un restaurant cu mancaruri romanesti traditionale Hotelul Oltenia este situat in Baile GovoraFiecare camera are televizor balcon si zona de relaxare De asemenea camerele au baie privata cu dus si articole de toaleta gratuite Unele camere ofe . . .

Baile Govora, Romania Vezi locatia pe harta
Balneo
 | 
Orase
 | 
Vinerea Neagra

Monument istoric construit in perioada 1911-1914 Hotel Palace a fost primul hotel cu baza de tratament din Romania construit dupa planurile arhitectului francez Ernest Doneaud lucrarile fiind coordonate de inginerul roman Bratescu si italianul Pukli . . .

Baile Govora, Romania Vezi locatia pe harta
Balneo
 | 
Orase
 | 
Vinerea Neagra

Facilitati hotel Hotel Parc Baile Govora-Restaurant-Bar de iz si terasa-Baza de tratament-Tv si cablu tv-Telefon-Parcare proprie Hotel Parc situat aproape de centrul orasului are o capacitate de cazare de 195 locuri in- 1 garsoni . . .