Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CASA LAZAROIU Complex turistic

   Sat Rotunda Str Principala, Corbeni, Romania Vezi locatia pe harta

Descriere

Complexul turistic Casa Lăzăroiu ★★★ este situat în partea de nord a județului Argeș, la 15 km de Orașul Regal Curtea de Argeș, pe Transfăgărășan – (Cel mai spectaculos drum din lume).
La limita vestică a complexului curge Râul Argeș. În apropierea locației noastre pot fi descoperite numeroase atracții turistice.
Vă așteptăm să vă bucurați de o atmosferă primitoare și să gustați preparatele delicioase din bucătăria tradițională, într-o escapadă frumoasă la munte sau într-o mini-vacanță odihnitoare!

În cadrul Complexului nostru găsiți numeroase servicii și facilități pentru o ședere pe placul oricui:

♦ Restaurant cu specific tradițional cu o capacitate de 170 de locuri;
♦ Terasă acoperită cu peste 120 de locuri, terasă pe pontonul lacului;
♦ Cazare în noul Hotel din curtea Complexului;
♦ Cazare la căsuțele de pe malul lacului;
♦ Lac pentru pescuit, spații și activități de agrement;
♦ Locuri de joacă și activități sportive pentru copii;
♦ Piscină exterioară;
♦ Zonă de SPA ce cuprinde piscină interioară, saună umedă și uscată, sală de masaj;
♦ Parcare privată;
♦ Multiple posibilități de activități în aer liber.

Cazare
Noul hotel din incinta complexului nostru oferă 42 de camere de cazare: camere duble, camere duble superioare și suite pentru familii.
Principala zonă de interes din cadrul hotelului este centrul SPA, alcătuit din: saună umedă, saună uscată, piscină cu apă încălzită și sală de masaj.
Tot în incinta hotelului există și un loc de recreere pentru copii și părinți, dotat cu mese de tenis, jocuri și jucării.

Complexul nostru mai oferă și cazare pe malul lacului, la căsuțe (16 camere duble), astfel:
♦ 11 camere situate pe malul sudic al lacului;
♦ 5 căsuțe situate pe malul estic al lacului.
Toate camerele stil căsuță au baie proprie, aer condiționat și TV.

Restaurant
Restaurantul cu specific traditional romanesc are o capacitate de 170 de locuri. Pe langa restaurant, va stau la dispozitie si alte zone pentru servit masa ori pentru a savura in tihna o cafea buna.
Terasa acoperita a restaurantului, ce poate acomoda 120 persoane, este zona ce face legatura dintre restaurant si zonele in aer liber ale complexului.
Terasa din zona piscinelor este zona perfecta pentru zilele cu vreme buna, potrivita atat pentru a te bucura de mangaierea soarelui dar si pentru a te racori in zilele toride de vara.
Foisorul de pe malul lacului este o alta zona adorata de catre clientii nostri. Este o zona in aer liber dar si cu acoperis, pentru a nu fi deranjati de ploile imprevizibile de vara. Privelistea de aici este absolut incantatoare (pentru imagini puteti vizualiza galeria noastra de imagini).
Pontonul de pe lac este zona cea mai indragita pentru a servi pranzul ori cina. Simpla impresie stai pe apa in timp ce servesti masa, incanta pe oricine!
Indiferent de zona pe care o alegeti, in cadrul complexului puteti savura cele mai gustoase preparate traditionale romanesti. Fie ca alegeti peste, pui, vita, porc sau oaie, mancarurile bucatariei noastre vor avea gustul „ca la mama acasa”.

Bunătățile Casei Lăzăroiu
Gustul mâncărurilor de acasă și produsele tradiționale, în general, ne amintesc de cei dragi, de momentele copilăriei și clipele frumoase petrecute cu prietenii.

Împrejurimi
România de la Argeș oferă o mulțime de atracții turistice ce trebuie văzute măcar o dată în viață. Multe dintre ele sunt la doar câțiva kilometri de Casa Lăzăroiu.
In preajma complexului sunt numeroase atractii turistice care merita sa fie vizitate de cel putin o data in viata:

Biserica Domneasca Sfantul Nicolae din Curtea de Arges
Este ctitoria lui Basarab I (1310 - 1352), terminata in anul 1352, in cadrul resedintei voievodale din secolul al XIII-lea. Biserica, monument in cruce greaca inscrisa, de tip complex, este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii romanesti medievale, fiind cea mai veche ctitorie voievodala din Tara Romaneasca. Picturile murale interioare, deosebit de valoroase, sunt realizate in 1364 - 1369. Biserica este inclusa pe noua lista a monumentelor istorice: cod LMI AG-II-m-A-13647.01 si in Lista Indicativa UNESCO.

Manastirea Curtea de Arges
Este o manastire ortodoxa din Romania, situata in orasul Curtea de Arges, construita intre 1515-1517 de Neagoe Basarab. Ansamblul cuprinde catedrala episcopala, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectura din Tara Romaneasca. Catedrala este inclusa in Lista monumentelor istorice din Romania, avand codul de clasificare AG-II-a-A-13628. In timpul lui Carol I, catedrala a fost transformata in necropola pentru familia regala a Romaniei. In afara de mormintele regale, la Manastirea Curtea de Arges se afla si moastele sfintei Filofteia.
Daca in 1857 complexul monastic era pastrat in intregime, doua incendii din 1866 si 1867 au distrus cladirile seminarului, respectiv locuintele, paraclisul si turnul de intrare. La initiativa lui Carol I, biserica a fost restaurata incepand cu 1875 de catre arhitectul francez Lecomte du Noüy, ceea ce a dus la inlocuirea frescei originale cu o pictura noua si la alte modificari radicale ale structurii interioare. In anul 1886 s-a terminat restaurarea bisericii si a inceput construirea palatului regal din latura de est a complexului, care va fi mai tarziu transformat in palat episcopal.
In 2009 a inceput constructia unei noi catedrale unde vor fi amplasate mormintele membrilor familiei regale a Romaniei ce vor deceda de atunci inainte, precum si moastele Sfintei Mucenite Filoteea.
La 7 decembrie 2018 a aceasta catedrala - numita si Necropola Regala – a fost sfintita de catre IPS Calinic Argeseanul iar moastele Sfintei Mucenite Filoteea au fost mutate in acest locas de cult.

Fantana Mesterului Manole
In apropierea manastirii Curtea de Arges se afla fantana mesterului Manole, constructorul legendar al ctitoriei lui Neagoe Basarab, eroul mai multor balade populare.
Balada Monastirea Argesului spune ca mesterul Manole si-a zidit in zidurile acestei magnifice manastiri sotia (Ana), deoarece in mod inexplicabil tot ceea ce era construit in timpul zilei se darama noaptea. Tot legenda da o explicatie si pentru fantana mesterului Manole: cand domnitorul a vazut aceasta mareata constructie i-a intrebat pe cei zece mesteri daca pot construi o manastire si mai frumoasa decat aceasta. Acestia raspunzand afirmativ, domnitorul, pentru a impiedica posibila constructie a unei manastiri mai frumoase, a poruncit ca schelele pe care erau urcati mesterii sa fie daramate si astfel cei „zece mesteri mari, calfe si zidari” au ramas blocati pe acoperis. Ei si-au facut aripi din sindrile si s-au aruncat de pe acoperisul manastirii sperand sa ajunga jos nevatamati, dar toti au murit. In locul unde s-a prabusit mesterul Manole a aparut un izvor - fantana mesterului Manole.

Cetatea Poenari
Cetatea este situata in apropierea Barajului Vidraru, pe un varf de munte, fosta resedinta secundara a lui Vlad Tepes (cunoscut si ca Dracula) construita ca fortareata in calea invadatorilor otomani. Pentru a ajunge la cetate s-au construit 1448 de trepte ce croiesc un fantastic drum prin padurea de pe versant.

Valea lui Stan
Este o zona pitoreasca, destinata celor dornici de drumetii. Este cunoscut ca fiind un traseu montan, putini fiind cei care stiu ca numele este dat de raul care curge prin aceasta vale – raul Valea lui Stan. Accesul se face chiar de pe Transfagarasan, intr-o curba stransa din portiunea de drum de dinainte de Barajul Vidraru, cum urci dinspre Casa Lazaroiu. Zona este marcata ca traseu de drumetie, usor vizibil din strada.

Lacul si Barajul Vidraru
Lacul Vidraru este un lac de acumulare creat in anul 1965 de Barajul Vidraru in judetul Arges, pe raul Arges, pentru productia de energie electrica, irigatii si prevenirea inundatiilor. De asemenea, lacul si instalatiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism si sporturi.
Situat intre Muntii Fruntii si Masivul Ghitu, lacul aduna apele raurilor Capra, Buda si ale catorva afluenti directi (Raul Doamnei, Cernatul si Valsanul, Topologul, raul Valea lui Stan si Limpedea), cu un debit total de cca 5,5 m3/s.
Suprafata totala a lacului este de 893 ha, lungimea de 10,3 km, latimea maxima de 2,2 km in zona Valea Lupului – Calugarita si o circumferinta de 28 km.
Adancimea maxima a apei este de 155 m langa barajul curbat inalt de 166 m, cu o lungime la coronament de 307 metri. Volumul apei este de 465 milioane mc. Nivelul normal de retentie este de 830,00 metri deasupra nivelului marii (mdM).
Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani si jumatate incepand in anul 1960. Pentru aceasta realizare au fost necesare 42 km de tunel subteran, au fost excavate 1.768.000 de m3 de roca, din care aproximativ 1 milion in subteran, s-au turnat 930.000 m3 de beton din care 400.000 de m3 in subteran si, de asemenea, au fost instalate 6300 de tone de echipament electromecanic.
La data de finalizare acesta s-a situat, masurat la inaltime, aproximativ pe locul 8 in Europa si pe locul al 20-lea in lume.

Statuia lui Prometeu
Monumentul Electricitatii sau Statuia lui Prometeu. In zona Barajului Vidraru, pe muntele Pleasa, se afla Statuia lui Prometeu realizata de sculptorul Constantin Popovici in 1965.
Prometeu era considerat unul dintre binefacatorii oamenilor, in mitologia greaca, deoarece a daruit oamenilor focul. Ca o analogie, sculptorul a ales aceasta reprezentare a daruirii si a sacrificiului. Prometeu a daruit oamenilor focul iar acest baraj impozant a daruit si inca daruieste omenirii energie.

Lacul Balea
Lacul Balea este un lac glaciar (format in circ glaciar) situat la o altitudine de 2040m, in Muntii Fagaras, Judetul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360m in lungime, suprafata de 46.508m2 si adancimea de 11,35m. In anul 1932 lacul Balea si o suprafata de circa 180ha in jurul lacului au fost declarate rezervatie stiintifica. Lacul Balea se afla la circa 77km de la orasele Sibiu, 68km Fagaras si 85km de la Curtea de Arges. In timpul verii se poate ajunge cu automobilul, pe drumul Transfagarasan, iar in restul timpului cu telecabina, de la cabana Balea Cascada din apropierea cascadei Balea.

Alegeti o noua data de Check-in si Check-out pentru a vedea disponibilitatea.
Daca nu se afiseaza nicio oferta, va rugam dati click aici pentru a trimite o cerere de oferta.

Locatie