Complexul Balnear și de Recuperare C.A.A. ⭐⭐⭐⭐ oferă servicii de cazare la nivel de clasificare hotelieră 4 stele, restaurant și bază de tratament
Punem la dispoziția dumneavoastră pentru cazare un număr de 55 camere (48 Twin și 7 Apartamente); restaurant cu bar (cu o capacitate de 60 de locuri), precum și bar cu terasă cu vedere panoramică de unde se poate observă în detaliu staiunea Techirghiol și baza de tratament.
FACILITĂȚI CAZARE
Parcare, Minibar, Aer condiţionat, Feon, Televizor, Seif, Wi-Fi, Internet, Telefon.
Restaurantul Complex Balnear și de Recuperare C.A.A. – Techirghiol oferă pacienților o multitudine de produse servite în regim de bufet suedez pentru toate cele trei mese principale ale zilei.
BAZA DE TRATAMENT
Tipurile de afecțiuni pe care le tratăm sunt următoarele:
- afecțiuni reumatice degenerative (artroze);
- reumatisme abarticulare (periartrită scapulo-humerala, coxo-femurală);
- afecțiuni reumatice inflamatorii (spondiloartropatii sero-negative, poliartrită reumatoidă);
- afecțiuni musculare (miopatii, distrofii musculare);
- afecțiuni neurologice (sechele post accident vascular cerebral, mono-pareze/plegii, pară-pareze/plegii, tetra pareze/plegii).
- afecțiuni ale coloanei vertebrale (hernie de disc, scolioze, cifoze, torticolis, maladia Schuermann, spondilodiscartroza);
- recuperare postoperatorie (hernie de disc operată, artroplastii de șold, de genunchi, leziuni musculare, ligamentare, tendinoase);
- recuperare posttraumatica (entorse, luxații, fracturi);
- recuperare sportivă (rupturi musculare).
INDICAȚII TERAPEUTICE:
-Electroterapie (curent galvanic și baie galvanică, curenți de joasă frecvență, curenți de medie frecvență, curenți de înaltă frecvență, ultrasunet, magnetoterapie, laserterapie);
-Drenaj limfatic;
-Termoterapie (împachetări cu parafină, cu nămol sapropelic de Techirghiol cu calități curative deosebite);
-Hidrotermoterapia (baie cu apă sărată, baie cu plante, baie cu nămol, hidromasaj, duș subacval)
-Masaj terapeutic, de relaxare, regional sau general, simplu sau cu nămol sapropelic
-Kinetoterapie (individuală și de grup)
-Hidrokinetoterapie (în bazin cu apă sărată din lacul Techirghiol).
Contraindicaţii generale:
-Tumorile maligne;
-Bolile acute;
-Boli cronice în perioada de acutizare;
-Bolile infectocontagioase;
-Bolile venerice;
-Boli grave ale sângelui;
-Toxicomaniile, narcomaniile și alcoolismul cronic cu tulburări neuro-psihice;
-Stările cașectice, indiferent de cauza bolii;
-Stări hemoragice repetate;
-Sarcină normală și sarcinile patologice în orice lună, mame în perioada de alăptare;
-Psihopatiile și epilepsia;
-Parazitoze.
Baza de tratament a Complexului Balnear și de Recuperare C.A.A. este dotată cu aparate performante de: hidroterapie, electroterapie, masoterapie, kinetoterapie, termoterapie.
Pentru a avea rezultate excelente în urmă tratamentelor efectuate am dotat baza de tratament cu tehnologie de ultimă oră în domeniile menționate mai sus.
*Hidroterapie
Căzi pentru băi de nămol și pentru băi cu apă sărată, alimentate cu apă lacului Techirghiol.
Căzi pentru hidromasaj combinat cu băi de plante.
Bazin terapeutic alimentat cu apă din lacul Techirghiol, cu filtrare mecanică permanentă.
*Electroterapie
Aparate pentru electroterapie cu unde de joasă și medie frecvență
Aparate de ultrasunete
Aparate de unde scurte
Aparate pentru magnetoterapie
Băi galvanice
Terapie laser
Terapie Tekar
*Masoterapia
Cabine individuale de masaj
Aparat de drenaj limfatic
*Kinetoterapie
Sală dotată cu dispozitive medicale specifice: roată de umăr, biciclete ergonomice, stepper, covoare rulante, masă de elongație, aparat multifuncțional, etc.
*Termoterapie
Cataplasmă cu parafină
Împachetare cu nămol terapeutic
*Aeroterapie și medicină alternativă
Acupunctură
În unitatea nostră asistența medicală spitalicească se acordă în regim de spitalizare continuă, cuprinde îngrijiri de tip acut și cronic și se acordă cu respectarea următoarelor criterii de internare:
1. Se internează bolnavi care prezinta Biletul de internare utilizat în sistemul de asigurări sociale de sănătate către specialitatea clinică ”Recuperare, Medicină Fizică și balneologie”.
2. Se internează bolnavii cu afecțiuni diagnosticate de medicii specialiști din cadrul unității, care prezintă:
-afecțiuni reumatice degenerative (artroze); reumatisme abarticulare (periartrită scapulo-humerala, coxo-femurală); afecțiuni reumatice inflamatorii (spondiloartropatii sero-negative, poliartrită reumatoidă); afecțiuni musculare (miopatii, distrofii musculare); afecțiuni neurologice (sechele post accident vascular cerebral, mono-pareze/plegii, pară-pareze/plegii, tetra pareze/plegii). afecțiuni ale coloanei vertebrale (hernie de disc, scolioze, cifoze, torticolis, maladia Schuermann, spondilodiscartroza);
sau care necesită:
-recuperare postoperatorie (hernie de disc operată, artroplastii de șold, de genunchi, leziuni musculare, ligamentare, tendinoase); recuperare posttraumatica (entorse, luxații, fracturi); recuperare sportivă (rupturi musculare). pentru care tratamentul nu poate fi monitorizat în ambulatoriu sau spitalizare de zi.
Factorii de care trebuie să se țină cont cumulativ în luarea deciziei de internare în regim de spitalizare continuă sunt:
-severitatea semnelor şi simptomelor prezentate de pacient;
-predictibilitatea medicală a unei evoluții negative, nedorite a pacientului;
-nevoia pentru şi disponibilitatea analizelor/investigațiilor diagnostice;
-epuizarea resurselor diagnostice şi terapeutice în celelalte domenii de asistență medicală.
Pacienții care prezintă un bilet de internare pentru spitalizare continuă vor putea fi programați pentru internare, în funcție de afecțiune şi de gravitatea semnelor şi simptomelor prezentate şi de disponibilitatea serviciilor unității spitalicești solicitate.
La externare medicul curant are obligația să informeze medicul de familie al asiguratului, prin scrisoare medicală sau biletul de ieşire din spital, cu obligaţia ca acesta să conţină explicit toate elementele prevăzute în scrisoarea medicală, trimise direct sau prin intermediul asiguratului, despre tratamentul efectuat şi despre orice alte aspecte privind starea de sănătate a acestuia; scrisoarea medicală sau biletul de ieşire din spital este un document tipizat care se întocmeşte la data externării, într-un singur exemplar, transmis medicului de familie, direct sau prin intermediul asiguratului; să finalizeze actul medical efectuat, prin recomandare de dispozitive medicale, respectiv eliberarea de concedii medicale pentru incapacitate temporară de muncă, în situaţia în care concluziile examenului medical impun acest lucru.