Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Bilet de Intrare Gradina Zoologica Pitesti

   Padurea Trivale, Pitesti

Descriere

Servicii incluse

Biletul de intrare conform tarifului selectat.

Program de vizită 28.03.2023 - 30.09.2023:
 • Marţi - Duminică între orele:10:00 - 19:00
 • Luni - închis

Notă: Ultimul bilet de intare în format fizic, se eliberează la ora 18:30

 • În sărbătorile legale care coincid cu zilele de luni, Grădina Zoologică Pitesti este deschisă publicului.
 • Pentru a beneficia de bilete la preţ redus, elevii şi studenţii trebuie să prezinte la intrare carnetul de elev, respectiv legitimaţia de student/cuponul de pensie.

Știai că?
Grădina Zoologică din Pitești a fost înfiinţată în 1950 în Ştrand , pe malul drept al râului Argeş și era un colţ zoologic cu cuşti improvizate unde vieţuiau urşi carpatini, vulpi şi lupi.
Inundaţiile din 1970 şi, mai ales, apa care a dat năvală peste parc, a facut ca aceste animale, puţine la număr, să fie mutate la Grădina Zoologică din Parcul Trivale .

Astăzi Grădina Zoologică  se afla în subordinea Primăriei Municipiului Pitești şi este administrată de către Administrația Domeniului Public Pitești, se intinde pe o suprafaţă de 12 ha numărănd peste 60 de specii și 1778 de animale,  păsări, reptile,pasari exotice si pesti exotici care provin din Africa,America, Australia, Siberia, Tibet, India şi România . 

S-a creat dintotdeauna o ambianţă şi o legătură sensibilă între oamenii grădinii şi vietăţile care o populează, iar vizitatorii, cel mai adesea copii, leagă şi ei relaţii speciale cu lumea diversificată a acestui spaţiu, pentru că animalele trebuie privite dintr-o perspectivă mai înţeleaptă, căci ele ne sunt colegi de prizonierat în incluziunea acestei planete, au suflet, au viaţă, se bucură şi se întristează ca şi oamenii, iar copii de mici, de foarte mici trebuie să înveţe să le iubească .

Cele mai importante evenimente:
 • Ziua internationala a copiilor -  01 Iunie
 • Ziua internationala a Gradinilor Zoologice - 09 August
 • Ziua internationala a animalelor-04 Octombrie 

Zoo Pitești își deschide porțile pentru toți vizitatorii, gratuit în fiecare an, pe data de 9 august, câd este sărbătorită Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și a parcurilor, pentru a marca importanța conservării biodiversității.
Primăria Municipiului Pitești îi invită pe cei mici, alături de părinți și bunici, în data de 9 august, la Grădina Zoologică, unde intrarea va fi gratuită pentru toți vizitatorii. 

Important:
Publicul vizitator este rugat să respecte Regulamentul de vizitare și măsurile în vigoare privind distanțarea fizică, pe întreg parcursul vizitei lor în grădina zoologică.
La casierie, vizitatorii sunt obligați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială și prevenirea răspândirii noului coronavirus – păstrarea distanței minime de 1,5 metri, purtarea măștilor  etc.
Se recomandă efectuarea plăților cu cardul.

Vizitatorii vor trebui să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială și prevenirea răspândirii noului coronavirus pe întreg parcursul vizitei lor în grădina zoologică.

Atenție, distanța minimă de 1,5 metri trebuie păstrată atât între vizitatori, cât și între vizitatori și personalul grădinii zoologice și între vizitatori și animalele din colecție (unde situația permite apropierea la distanțe mai mici). Vizitatorii sunt rugați să nu urce pe gardurile de separare, să nu se aplece peste acestea și să nu încerce sub nicio altă formă să se apropie de animale la mai puțin de 1,5 metri.

Ieșirea vizitatorilor va fi pe poarta mare (conform indicatoarelor direcționale). În situația în care se impune limitarea numărului de vizitatori care pot fi admiși în același timp în incinta grădinii zoologice și acest număr va fi depășit, ne rezervăm dreptul de a anunța vizitatorii de la intrare că s-a atins numărul maxim permis, iar aceștia vor fi rugați să aștepte până când accesul lor în grădina zoologică va fi permis.

În funcție de evoluția evenimentelor, programul și/sau condițiile de vizitare pot suferi modificări.

Regulament de vizitare:
 • intrarea în Zoo Pitești cu animale de companie, indiferent de specia, talia, vârsta şi temperamentul acestora, este STRICT INTERZISĂ.
 • intrarea în Zoo Pitești cu trotinete, biciclete, triciclete (cu şi fără pedale), patine cu rotile, role, skateboarduri, hoverboarduri şi orice alte mijloace de locomoţie de acest gen este STRICT INTERZISĂ. Această măsură este necesară pentru siguranţa utiilizatorilor acestor mijloace de locomoţie şi pentru siguranţa celorlalţi vizitatori. SINGURELE EXCEPŢII ADMISE sunt cărucioarele pentru copii şi scaunele cu rotile utilizate de persoane cu dizabilităţi.
 • copiii cu vârsta sub 14 ani trebuie să fie însoţiţi de un adult. Vă rugăm să supravegheaţi permanent copiii.
 • hrănirea animalelor din colecţia Grădinii Zoologice Pitești cu orice tip de produse alimentare – inclusiv pâine, iarbă, frunze sau alte produse percepute ca inofensive sau chiar benefice pentru animale – ESTE STRICT INTERZISĂ. Animalele beneficiază de rații furajere personalizate, echilibrate din punct de vedere cantitativ si calitativ. Perturbarea acestor diete poate duce la îmbolnăvirea şi chiar decesul animalelor.
 • provocarea, iritarea sau stimularea animalelor – prin metode ce includ momirea animalelor cu alimente, aruncarea de obiecte în interiorul adăposturilor, lovirea animalelor cu beţe, pietre etc., lovirea gardurilor sau a geamurilor, zgomote puternice, strigăte şi orice alte mijloace prin care se încearcă modificarea comportamentului natural al animalelor, inclusiv perioadele acestora de odihnă – ESTE STRICT INTERZISĂ.
 • pentru siguranţa dumneavoastră şi a animalelor, respectaţi traseul aleilor destinate vizitării, nu vă urcaţi şi nu depăşiţi gardurile şi barierele de protecţie, respectaţi semnele de avertizare şi de interdicţie a accesului în anumite zone (zone în lucru, zone de carantină etc.)
 • Vă rugăm să păstraţi curăţenia! 

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE ŞI VĂ AŞTEPTĂM!

..........💙💛💖

Detalii

 • Transport: individual