Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Bilet de intrare Memorialul Inchisoarea Pitesti

Descriere

Servicii incluse

● Bilet de intrare / persoana cu ghid specializat
● NOTA: Biletul este valabil pentru o singură intrare în intervalul de timp menționat.

Memorialul Închisoarea Pitești este un muzeu memorial privat aflat în interiorul fostului penitenciar Pitești, activ între 1941-1977. Închisoarea de la Pitești este cunoscută pe plan mondial pentru desfășurarea, în acest loc, a Fenomenului Pitești – o formă de tortură fizică și psihologică continuă aplicată studenților anticomuniști - între 1949-1951. Această acțiune violentă a regimului comunist a fost numită de Aleksandr Soljenițîn, laureat al premiului Nobel și supraviețuitor al gulagului rusesc, “cea mai mare barbarie a lumii contemporane”. Expozițiile și informația din cadrul Memorialului Închisoarea Pitești se bazează pe cercetări istorice, dar și pe povești personale ale victimelor și supraviețuitorilor, ceea ce face ca perpectiva acestui muzeu să fie una de îndemnare la cunoaștere, vindecarea traumelor și iertare. 

În interiorul Memorialului se află și Magazinul Manuscris, unde vizitatorii pot achiziționa cărți, albume, cărți poștale, materiale audio, video și alte produse legate de subiectul detenției politice. De asemenea, într-una din cele mai importante camere din fostul penitenciar, la etaj, se află și o capelă unde se desfășoară regulat slujbe religioase.

Memorialul este deschis după următorul program:
De joi până duminică (luni, marți, miercuri închis)
11:00 – 18:00
Vizita se face prin tur ghidat şi durează o oră.
● Copiii sub 12 ani nu pot vizita din cauza violenței subiectului.
● NOTA: Biletul este valabil pentru o singură intrare în intervalul de timp menționat.

Vizita pentru grupuri:
Pentru grupurile organizate, cea mai bună modalitate de vizitare este cu tur ghidat specializat și cu experiență. Turul oferit de echipa noastră poate fi în română sau engleză, durează o oră, punctează cele mai importante momente din istoria fostei închisori și se concentrează în mod special pe Fenomenul Pitești. Turul se încheie la magazinul Memorialului unde vizitatorii sunt informați cu privire la cărțile și obiectele disponibile pentru vânzare și unde au un răgaz să răsfoiască materialele și să pună întrebări.

Despre locație și facilități:
Memorialul Închisoarea Pitești este localizat în centrul orașului Pitești, pe str Negru Vodă, nr 30. Este marcat pe hartă și ne puteți găsi ușor după nume. Este foarte aproape de ieșirea de pe Autostrada A1, Pitești Est.
Memorialul dispune de o parcare generoasă, chiar și pentru autocare.
Putem organiza tururi personalizate (în funcție de vârsta vizitatorilor, de interesele lor, de timpul pe care îl au la dispoziție), tururi exclusiviste sau tururi tematice (concentrate pe povestea anumitor supraviețuitori/victime). 

PARACLISUL ORTODOX ÎNĂLȚAREA DOMNULUI
În interiorul Memorialului Închisoarea Pitești este amenajat un paraclis în care se desfășoară slujbe religioase săptămânal, la care pot participa cei care doresc.

PROGRAMUL SLUJBELOR:
● Duminica (și în zilele de sărbătoare marcate de cruce roșie)
08:00 – 10:00 - Acatist și Sfânta Liturghie
● Miercuri
18:00 – 20:00 - Sfântul Maslu
● Sâmbăta
08:00 – 10:00 - Acatist, Sfânta Liturghie și Pomenirea morților

Detalii

  • Transport: individual