Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

DINO PARC Rasnov

Servicii incluse

Dino Parc Rasnov a fost inaugurat în 2015 și este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, unic în România.
Situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul are o suprafață de 3,5 hectare și găzduiește 100 de dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală conform ultimelor descoperiri paleontologice.
Pe lângă traseul impresionant cu 100 de dinozauri, parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, un cinematograf 9D și un cinematograf 360°, trasee de aventură, tiroliană, labirint cu lasere, soundbox, expoziții unicat și alte zone interactive. Permanent sunt aduse noi expoziții științifice, naționale și internaționale.
La Dino Parc Râșnov este expusă reproducerea celui mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pământului în zbor fără oprire, dar și un meteorit real, extrem de rar, descoperit în România. Tot aici îl veți găsi și pe Seismosaurus, uriașul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas făcut.
De asemenea, în parc există un vulcan interactiv ce simuleaza o erupție și o platformă care exemplifică trei tipuri de cutremure: unul provocat de mișcarea plăcilor tectonice, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă și un cutremur provocat de o erupție vulcanică.
Veți descoperi și 5 dinozauri animatronici care scot sunete terifiante, o fereastră interactivă cu realitate augmentată și multe alte zone interactive, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.
Dino Parc Râșnov este partener și susținător al comunității paleontologice din România, multe dintre expozițiile din cadrul parcului fiind realizate în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea București, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc, Muzeul Județean de Istorie Brașov și parteneri internaționali privați.

DARURILE DINOZAURILOR: UN CALENDAR ADVENT CUM N-A VAZUT JURASSIC-UL!


Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc de dinozauri din Sud-Estul Europei, te invită, în fiecare zi a lunii decembrie, la activități distractive, reduceri și cadouri!
Te invităm la un calendar advent cum n-a văzut Jurassic-ul!
Iată ce surprize îți pregătim pentru fiecare zi care ne aduce mai aproape de Crăciun. 

Începem maratonul cu darurile dinozaurilor cu weekend-ul prelungit de Sf. Andrei și 1 decembrie!
🟢Pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei, toți sărbătoriții au intrarea liberă.
🟢Pe 1 decembrie vă invităm la un atelier de decorat mini brăduți de Crăciun, începând cu ora 12.
🟢Pe 2 decembrie, avem din nou atelier de decorat mini brăduți de Crăciun, tot de la ora 12. Apoi, între orele 15 – 17.00 aprindem luminițele în parc și de la ora 17.00 vă așteptăm la un party la etaj, cu muzică, jocuri interactive și baloane modelatoare.
🟢Pe 3 decembrie, organizăm un atelier de decorat globuri, începând cu ora 12.00.
🟢Iar pe 4 decembrie, te invităm la un atelier de decorat ghetuțele Moșului, tot de la ora 12.00.Urmează săptămâna 5 – 11 decembrie, parte din calendarul nostru advent, cu surprize în fiecare zi.
🟢Luni, pe 5 decembrie, aveți 20% reducere la biletele de intrare pentru copii, achiziționate direct din parc.
🟢Marți, pe 6 decembrie, oferim tuturor copiilor care ne trec pragul câte un cadou, un magnet din magazinul de suveniruri iar miercuri, pe 7 decembrie, oferim tuturor copiilor câte o jucărie mini-dinozaur.
🟢Joi, pe 8 decembrie, aveți 40% reducere la toate biletele de intrare pentru copii achiziționate direct din parc.
🟢Vineri, pe 9 decembrie, vă așteptăm cu noi cadouri – figurine de pictat. 
🟢Iar sâmbătă, pe 10 decembrie, vă oferim tururi ghidate în parc și duminică, toți copiii au intrarea gratuită în labirintul laser.

În săptămâna 12 – 18 decembrie:
🟢Luni, pe 12 decembrie, aveți 40% reducere la biletele de intrare pentru copii achiziționate direct din parc.
🟢Marți, 13 decembrie, fiecare copil care ne trece pragul primește cadou un mini-dinozaur.
🟢Miercuri, 14 decembrie, oferim fiecărui copil care ne vizitează o figurină de pictat.
🟢Joi, pe 15 decembrie, biletele pentru copii achiziționate direct din parc sunt la 20% reducere.
🟢Vineri, pe 16 decembrie, copiii primesc câte un magnet cadou.
🟢Sâmbătă, pe 17 decembrie, intrarea în labirintul laser este gratuită pentru toți copiii.
🟢Duminică, pe 18 decembrie, vă așteptăm cu tururi ghidate în parc.

În săptămâna 19 – 24 decembrie:
🟢Luni, pe 19 decembrie, biletele pentru copii cumpărate direct din parc sunt la preț redus cu 20%.
🟢Marți, pe 20 decembrie, copiii primesc din partea noastră câte un magnet din magazinul de suveniruri.
🟢Miercuri, pe 21 decembrie, toți copiii care ne vizitează primesc câte o figurină de pictat.
🟢Joi, pe 22 decembrie, biletele pentru copii achiziționate direct din parc sunt la preț redus cu 40%.
🟢Vineri, pe 23 decembrie, copiii au intrarea gratuită în labirintul laser.
🟢Sâmbătă, pe 24 decembrie, vă așteptăm cu tururi ghidate în parc.

În plus, toți cei care ne vizitează în luna decembrie pot participa la tombola Sacul lui Moș Crăciun. Completezi formularul de la intrare, în perioada 1 decembrie – 20 decembrie și extragem un câștigător care va beneficia de un premiu special. Premiul conține un cupon cu 5 intrări gratuite pentru întreaga familie (valabil până la finalul anului 2024), un weekend la Vila Dino (datele la alegere, în funcție de disponibilitate, în 2023) și un pachet de jucării din magazin.

DINOZAURII NOȘTRI
Ei sunt doar cei mai cunoscuți dintre cei 100 de dinozauri din parc. Hai să-i cunoști pe toți!

TYRANNOSAURUS - Şopârla - Tiran
Localizare: AMERICA DE NORD

Este probabil cel mai de temut animal din toate timpurile datorită dimensiunilor sale și a forței cu care își vâna prada. Spre deosebire de alte carnivore gigantice, cum este de exemplu Giganotosaurus, craniul lui Tyrannosaurus era construit pentru a rezista unor forțe foarte mari. Gâtul era scurt și musculos, multe oase din craniu erau lipite între ele, mandibulele construite robust și masiv, iar dinţii groși erau întăriți suplimentar prin creste care puteau zdrobi oasele. Toate acestea făceau ca Tyrannosaurus să posede o mușcătură foarte puternică, depășind de peste 10 ori pe cea a unui crocodil adult.
Tyrannosaurus era un prădător total, dotat cu un simț al mirosului foarte dezvoltat şi ochii orientați spre înainte, ceea ce înseamnă că avea o vedere în adâncime. Acest lucru îi permitea să aprecieze corect distanțele. În momentul atacului, coada lungă și puternică îi asigura echilibrul în timp ce alerga spre pradă.

ALBERTOSAURUS - Şopârla-din-Alberta
Localizare: AMERICA DE NORD

Albertosaurus era un prădător pe două picioare cu un cap masiv și zeci de dinţi mari și ascuțiți. Probabil că nu avea dușmani naturali în ecosistemul în care trăia.
Această rudă a lui Tyrannosaurus este cunoscută dintr-un sit paleontologic unde au fost descoperite resturile a 22 de indivizi de vârste diferite. Dintre aceștia, cel mai tânăr avea 2 ani și nu mai mult de 2 m, în timp ce exemplarul cel mai în vârstă a ajuns la 28 de ani și 10 m lungime. Ceilalți indivizi erau reprezentaţi de tineri maturi (aprox. 14-16 ani) și de adulți.
Acest adevărat „cimitir" este o dovadă a modului de viață în haită a lui Albertosaurus. De exemplu, este posibil ca exemplarele tinere, mai rapide, să fi gonit vânatul în direcția adulţilor, mult mai puternici.

ALLOSAURUS - Şopârla-Diferită
Localizare AMERICA DE NORD, EUROPA

Acest dinozaur era cel mai puternic prădător din America de Nord acum 145-155 de milioane de ani. Putea ataca cu succes chiar și giganticele sauropode, erbivori uriași ca Apatosaurus, Diplodocus sau Camarasaurus. Este posibil ca Allosaurus să-și fi atacat prada prin surprindere, folosindu-și maxilarul superior ca pe o secure.
Prin identificarea şi numărarea inelelor de creștere (similare cu cele din trunchiurile de copac) în oasele membrelor de Allosaurus, s-a dedus că acesta putea trăi până la vârsta de 30 de ani, iar maturitatea pentru reproducere o atingea deja la vârsta de 10 ani.

TRICERATOPS - Față-cu-Trei-Coarne
Localizare AMERICA DE NORD

Este poate cel mai cunoscut dinozaur erbivor. Rivalitatea sa cu Tyrannosaurus este probabil cea mai interesantă din lumea animală de până acum. Triceratops este construit perfect pentru a se apăra, coarnele, gulerul osos și greutatea sa îl făceau imposibil de atacat direct din faţă. Urmele unor răni vindecate pe fața și gulerul osos al unui număr mare de triceratopși sugerează că aceștia se duelau des pentru teritoriu sau pentru femele. In duel, încrucișau coarnele și încercau să se împingă reciproc, similar cu luptele ce au loc azi între cerbi.
Ciocnirea violentă a capului, cum o fac berbecii, era imposibilă - nasul animalelor era relativ fragil, iar coarnele lungi și ascuțite ar fi produs foarte uşor răni letale.

ANKYLOSAURUS - Şopârla-Anchilozată
Localizare: AMERICA DE NORD

Ankylosaurus este reprezentantul cel mai faimos al dinozaurilor cu armură, fiind, în același timp, și cel mai mare. Este, de asemenea, unul dintre ultimii dinozauri de acest tip cunoscuţi. Corpul era protejat de plăci osoase numite osteoderme, așezate în şiruri de-a lungul gâtului, spinării și cozii, spațiul dintre acestea fiind umplut cu plăcuțe de dimensiuni mai mici. Ultimele șapte vertebre ale cozii erau sudate între ele, pentru a putea susține o enormă ghiulea osoasă așezată la vârful cozii. Ankylosaurus folosea această ghiulea ca pe un buzdugan pentru a se apăra, balansând coada și lovind cu putere picioarele prădătorilor.

VELOCIRAPTOR - Răpitorul-Rapid
Localizare ASIA

Acest răpitor de talie mică era membru al grupului dinozaurilor cu gheară-de-seceră, alături de Deinonychus. Aceștia sunt cunoscuți pentru prezența unei gheare supradimensionate în formă de seceră pe degetul al doilea de la picior. Cu această gheară Velociraptor înjunghia și sfâșia prada în timpul unor atacuri rapide și surprinzătoare. Velociraptor era mai mic decât ruda lui, Deinonychus, având un craniu mai alungit și cu botul cârn. Coada lungă era ranforsată, iar brațele, acoperite de pene. Velociraptor era un prădător iute și abil, care putea vâna animale de aceeași dimensiune cu el însuși, cum ar fi Protoceratops.
Cel mai cunoscut specimen a fost descoperit în deșertul Gobi din Mongolia, Velociraptor fiind surprins în timp ce se lupta cu un Protoceratops.

OVIRAPTOR - Hoţul-de-Ouă
Localizare ASIA

Se cunoaște doar un singur schelet, nu prea bine conservat, al lui Oviraptor. Descoperirea unor animale înrudite, mult mai bine păstrate, dovedește însă că acest animal avea corpul acoperit de pene. Ouăle care au fost descoperite sub schelet aparțin, de fapt, chiar lui Oviraptor și nu reprezintă ultima lui masă, cum s-a presupus mult timp. De fapt, Oviraptor și rudele lui sunt găsite deseori în poziție de clocire pe cuiburi de ouă. Aparent, nici măcar furtunile de nisip nimicitoare nu puteau alunga aceste animale de pe cuib.

DIPLODOCUS - Grinda-Dublă
Localizare AMERICA DE NORD

Diplodocus este bine cunoscut mai ales datorită gâtului și cozii, ambele extrem de alungite. Este caracterizat de asemenea de un craniu alungit, cu dinţi sub formă de cuie, plasaţi doar în partea din față a gurii. Puii de Diplodocus arătau diferit, cu gâtul și coada mai scurte, botul mai rotunjit și dentiţie mai extinsă. Forma botului sugerează că tinerii Diplodocus erau selectivi în alegerea surselor de hrană, în timp ce adulții mâncau orice tip de vegetaţie puteau găsi.
Diplodocus avea o coadă foarte lungă, compusă din 80 de vertebre. Este, probabil, cea mai lungă coadă din toate timpurile.

HATZEGOPTERYX THAMBEMA
Localizare ROMÂNIA

Hatzegopteryx este un reprezentant gigantic al pterozaurilor, reptile zburatoare contemporane dinozaurilor. Este probabil cel mai mare animal zburător din toate timpurile. Hatzegopteryx reprezintă un adevărat paradox pentru fauna cu “dinozauri pitici“ din Ţara Haţegului, dimensiunea anvergurii aripilor sale (10-12 m) depăşea lungimea celui mai mare dinozaur din Haţeg (Magyarosaurus - 6 metri). În pofida dimensiunilor gigantice, greutatea animalului nu era foarte mare, datorită oaselor membrelor goale în interior, la fel ca la păsări, iar celelalte oase aveau o structură aseamănătoare polistirenului expandat, cu vacuole mari, care diminuau greutatea.
Se spune că Hatzegopteryx putea face ocolul Pământului în zbor, fără să se oprească.

SEISMOSAURUS HALLORUM - Șopârla Cutremurătoare
Localizare AMERICA DE SUD

Seismosaurus a fost un dinozaur sauropod enorm, cu gât lung, cu coadă de bici, cu cap mic. Măsura aproximativ 39-52 m lungime și avea aproximativ 5,5 m înălțime (măsurată de la sol până la vârful umărului). Poate că a cântărit aproximativ 30 de tone și a fost printre cele mai lungi animale terestre care au trăit vreodată. Unii paleontologi consideră că Seismosaurus este un exemplar foarte mare din familia Diplodocus și nu o specie diferită.
Seismosaurus avea capul și gura mici. Picioarele sale din față erau mai scurte decât picioarele din spate și semănau cu cele ale unui elefant, cu cinci degete. Picioarele sale scurte ar fi putut ajuta la menținerea echilibrului acestui enorm dinozaur. Câte un deget de pe fiecare picior era prevăzut cu o gheară, probabil pentru protecție. Coloana vertebrală avea oase suplimentare sub ea, care aveau proeminențe osoase ce se desfășurau atât în ​​față, cât și în spate, probabil pentru sprijin și mobilitatea suplimentară a gâtului și a cozii.
Se spune că Seismosaurus putea provoca un mic cutremur la fiecare pas făcut.


ACTIVITĂȚI

PEȘTERA DINO PARC
Surprizele se țin lanț la Dino Parc Râșnov! Vă invităm să descoperiți noua peșteră din parc. Poate fi destul de înfricoșătoare pentru cei neinițiați, dar și extrem de interesantă pentru cei curajoși și îndrăgostiți deja de paleontologie. Voi în ce categorie vă aflați?


VULCAN & SHAKE TABLE
În cadrul parcului există un vulcan interactiv ce simulează o erupție și o platformă mișcătoare ce simulează producerea a trei tipuri de cutremure: unul provocat de mișcarea plăcilor tectonice, unul provocat de o turmă de Seismosauri care aleargă și un cutremur provocat de o erupție vulcanică. Această activitate este inclusă în costul biletului de intrare în parc.


TRASEU DE AVENTURĂ
Traseul de aventură reprezintă una dintre cele mai cunoscute modalități de a-ți testa curajul. Este situat la o înălțime de 6 m și are o lungime de 100 de metri. Este recomandat tuturor celor care au o înălțime minimă de 130 cm și este contra cost - 10 lei / tur / persoană.


TRASEUL DE TIROLIANĂ - Momentan Indisponibil
Traseul de tiroliană este situat la o înălțime care variază între 6 și 12 metri, având o lungime totală de 150 de metri. Este recomandat tuturor celor peste 12 ani și 50 de kilograme și este contra cost - 10 lei / tur / persoană.


CINEMATOGRAFUL 9D - Momentan Indisponibil
Cinematograful 9D aduce o experiență extraordinară, reprezentând una dintre cele mai noi tehnologii din domeniul filmului. Imaginea este 3D, iar printre efectele 9D se regăsesc: apa, ceața, vântul, zăpada, focul. Se folosesc ochelari speciali, iar pe o platformă de 12 locuri se vizionează filmulețe scurte, cuprinse între 5 și 8 minute. Cinema 9D este amplasat la etajul 1 din clădirea principală. Aceasta este o activitate contra cost - 10 lei / film / persoană.


INEMATOGRAFUL 360° - Momentan Indisponibil
Cinematograful 360° aduce o experiență extraordinară, reprezentând una dintre cele mai noi tehnologii din domeniul filmului. Imaginea este 3D și se folosesc ochelari speciali. Pe o platformă de 12 locuri se vizionează filmulețe scurte, cuprinse între 5 și 7 minute. Pentru a rula un film este nevoie de minim 4 persoane. Cinema 360° este amplasat lângă clădirea principală, între locul de joacă și căsuțele din copaci. Aceasta este o activitate contra cost - 10 lei / film / persoană.


EXPOZIȚII ÎN CĂSUȚELE DIN COPACI
Ești pregătit să te întorci 150 de milioane de ani în trecut? Expozițiile din căsuțele din copaci completează cu succes traseul cu dinozauri și partea educațională. Exemplifică bine mediul de după dispariția dinozaurilor, cu roci și fosile reale și completează cu evoluția omului din Epoca de Piatră și Epoca de Bronz. În expoziția Viața pe Gheață sunt ilustrate elementele absolut necesare pentru o călătorie în Antarctica - lumea Înghețată a pinguinilor. Aceste expoziții sunt deschise pe toata perioada anului și sunt incluse în prețul biletului de intrare în parc.


LABIRINTUL CU LASERE - AICI TE POȚI FACE NEVĂZUT!
Labirintul cu lasere oferă copiilor posibilitatea de a pune în practică mișcările de spioni preluate din filme. Tot ce trebuie să facă este să intre în joc si să încerce să evite toate luminile laser pentru a nu declanșa alarma. Recompensa pentru efortul lor va fi Diploma de Agent 007! Această activitate are un cost suplimentar de 5 lei / tură / persoană.


LOCURILE DE JOACĂ - JOACĂ = FERICIRE
În parc există două locuri de joacă la exterior, unul este amplasat la începutul traseului cu dinozauri, iar celălalt este amplasat în pădure, la finalul traseului. Acestea cuprind o varietate de elemente printre care se regăsesc tobogane, leagăne în diferite forme, balansoare în formă de dinozauri și căsuțe de joacă. Pe arbori sunt 3 ansambluri cu multiple elemente de aventură la nivelul solului, 2 pereți falși pentru cățăraret și alte elemente clasice, care completează un loc de joacă generos.


ATELIERUL DE PICTURĂ - PICTEAZĂ, COLOREAZĂ, VISEAZĂ
Atelierul de pictură este amenajat într-una dintre căsuțele din copaci, într-o cameră cu pereți de sare și este locul unde dăm frâu liber imaginației. Figurinele din ipsos, planșele cu contururi de catifea sau cele care se colorează cu praf de marmură vă invită să vă lăsați purtați pe tărâmul creativității. Prețul lor este cuprins între 6 și 50 de lei, în funcție de dimeniune, iar noi vă oferim culori și pensule. După pictarea figurinei preferate o puteți lua acasă, ca amintire. Se poate considera a fi un suvenir personalizat și absolut deosebit.


OLIMPIADA DINOZAURILOR - VREI SĂ DEVII PALENTOLOG?
Olimpiada Dinozaurilor este o activitate foarte îndrăgită de copii, întrucât le testează cunoștințele despre dinozauri, acumulate în timpul vizitei de pe traseul cu dinozauri. După ce au primit toate informațiile oferite de Titi-Rex pe și de plăcuțele informative, aceștia trebuie să completeze răspunsul la câteva întrebări și vor primi în mod gratuit o diplomă și o insignă de paleontolog. Aceste premii se oferă în căsuța din copac, la atelierul de pictură.


DINOPARTY
Vă puteți invita cei mai buni prieteni la Dino Parc Râșnov, să petreceți împreună ziua de naștere sau orice alt eveniment important. Vă așteptăm la Dino Party!


Detalii

  • Transport: individual