Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

PESTERA VALEA CETATII Rasnov

Servicii incluse

Istoric
Pestera Valea Cetatii este relativ noua in circuitul turistic.
Nu stim cat timp i-a luat apei sa sape in stanca, sa construiasca galerii si sa modeleze cu calcar unele din cele mai frumoase formatiuni, dar stim ca a facut un lucru minunat.
Ascunsa de bolovanii, pietris si aluvi care au alunecat de pe munte au infundat Valea Cetatii Rasnovului, inundata de furtunile dese carascteristice Vartejului Dracului (denumirea populara a zonei), pestera nu a fost vizibila pana in anul 1949.
Desi intrarea se facea doar taras, pasionatii de speologie s-au strecurat prin intrarea ingusta pentru a descoperi minunile create de natura.
Lucrurile i-au o intorsatura noua in 2010, cand printr-o administrare corecta si prin investitii considerabile pestera se alege cu o „cosmetizare” blanda care sa nu influenteze mediul inconjurator.

In circuitul turistic
Datorita amenajarilor facute in 2010 Pestera Valea Cetatii a putut fi inscrisa in circuitul turistic si a fost declarata ” Zona naturală protejata de interes national si monument al naturii”.
Pestera are un sistem de iluminat unic, cu led, tocmai in ideea de nu deranja ecosistemul si coloniile de lilieci care si-au facut casa aici. Potecile sunt realizate din fibra de sticla pentru a fi sigure si „invizibile”. Lumina, reflexiile pe care micile lacuri le formeaza elimina sentimentul claustrofob de pestera si creaza un peisaj feeric, de poveste.
Sala Mare este uimitoare prin frumusetea naturala, prin decorul spendit la care natura a lucrat sute de ani. Formatiuni de calcar alb, stalactite, sculputuri in piatra si culori deosebite incanta orice turist care intra in acsta pestera unica.
Ce o face si mai deosebita? Acustica! Acesta este si motivul pentru care Filarmonica din Brasov organizeaza concerte fara nici un amplificator, fara nici un sistem de sunet.

Informatii utile:
🚸Distanta de parcurs din parcare pana la intrarea in pestera este de 450 metrii;
🚸Intrarea in interior se face insotit de ghid turistic in urmatorul interval:
     - iarna: din 30 in 30 minute
     - vara: din 20 in 20 minute
🚸Nu se fac rezervari in prealabil,se asteapta in functie de numarul de persoane;
🚸Temperatura este constanta de 9-12 grade celsius;
🚸Animalele de companie nu sunt acceptate in interior;
🚸Fumatul este interzis pe intreg traseul.
🚸Ultimul tur este la ora 17:30
🚸Intrarea se face cu ghidul pesteriiI

Gratuitati:
✅SPEOLOGI
✅REPREZENTANTI AI MINISTERUL MEDIULUI SI TURISMULUI, ANPM
✅SOFERII DE AUTOCARE
✅1 INSOTITOR LA 10 COPII (GRUP MINIM DE 30 COPII)
✅PERSOANE CU DIZABILITATI CU UN INSOTITOR

Detalii

  • Transport: individual