Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

TRAMBULINA K90 Rasnov

Servicii incluse

Trambulina K90 de la Rasnov

In capitala sporturilor de iarna din Romania este data o atentie deosebita sariturilor cu schiurile. Cu o istorie vasta in sporturi de iarna, sarituri cu schiurile si biatlon, Rasnovul a fost mereu centrul atentiei pentru pasionati. In prezent, principala atractie este Trambulina K90, insa, prima trambulina pentru sarituri cu schiurile dateaza din epoca interbelica, prima saritura fiind realizata in anul 1936.
Nevoia unei trambuline de dimensiuni mari era cunoscuta de mai mult timp printre sportivii romani, acestia fiind nevoiti sa se antreneze de multe ori in strainatate pentru concursuri. Din acest motiv, au fost demarate lucrarile pentru Trambulina K90 in prima parte a anului 2011 si au fost finalizate in Noiembrie 2012.
Campioni de talie mondiala au folosit Trambulina K90 de la Rasnov pentru a atinge inaltimi si distante impresionate. Trambulina K 90 a fost inaugurata de Iulian Patea cu o saritura impresionanta. De asemenea, Dana Haralambie, sportiva romanca ce a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Soci in 2014 a fost placuta impresionata de Trambulina K90.
Strainii au fost si ei impresionati de Trambulina K90, GRAESSLER Ulrike, INSAM Evelyn, TAKANASHI Sara si SAGEN Anette sunt doar cateva dintre saritorii straini care au testat Trambulina K90 de la Rasnov si au oferit cuvinte de lauda pentru felul in care a fost construita.
In prezent, Trambulina K90 de la Rasnov este singura trambulina cu o lungime de 90 de metri din Europa de Est construita la standardele Comitetului Olimpic European fiind si cea mai mare trambulina din Romania.

Detalii tehnice – Policarbonat compact Trambulina K90

Pentru a placa partile laterale ale trambulinei, s-a ales un material rezistent la socuri dar si cu o durata de viata lunga care sa nu afecteze mediul inconjurator. Fiind 100% reciclabil si transparent, Policarbonatul compact a fost solutia perfecta pentru acest proiect.
Rezistenta policarbonatului compact la socuri, zgarieturi dar si rezistenta la umiditate au fost factorii determinanti care au situat policarbonatul compact in fata altor materiale precum aluminiu sau sticla. De asemenea, fiabilitatea si costul scazut au ajutat la realizarea rapida si de calitate a trambulinei.
Chiar si dupa o expunere prelungita la razele ultraviolete sau la efectele meteorologice, policarbonatul compact isi pastreaza proprietatile, acesta fiind neafectat din punct de vedere vizual, tehnic sau chimic atata timp cat temperatura mediului inconjurator nu scade sub -40 de grade si nu creste peste 120 de grade.
Acest lucru este imperios necesar pentru buna desfasurare a competitiilor, transparenta policarbonatului compact fiind proprietatea ce permite juriului sa vada si sa noteze intreaga saritura a schiorului, chiar si partea de dinainte de lansare.
La Trambulina K90 au fost folosite peste 7000 de kg de policarbonat compact, mai exact, 325 de metri patrati de policarbonat compact cu o grosime de 8 mm si 140 de metri patrati de policarbonat compact cu o grosime de 10 mm au fost folositi pentru a placa lateralele trambulinei si a ajuta la protejarea sportivilor dar si a spectatorilor in timpul salturilor.

Detalii

  • Transport: individual