Taschler Haus Boutique Hotel ⭐⭐⭐ este o casă săsească, situată în centrul Sighișoarei, care oferă cazare chiar în afara zidurilor cetății Sighișoara, la numai 150 de metri de renumitul Turn cu Ceas.
Casa este compusă din 10 camere care spun povești diferite, cu nume inspirate din meseriile sașilor meșteșugari, cu simboluri specifice și decorațiuni caracteristice acelor timpuri.
Prin decoruri, simboluri și ambianță, a fost respectata istoria acestei case, care datează din anii 1670. De fiecare dată oaspeții sunt asteptati cu flori, fructe, o mica surpriza de bun venit si cu multă dedicare si caldura.
Recepția este decorată cu mobilă veche, pictată manual cu motive săsești și are nenumărate simboluri ale Cetății și orașului Sighișoara, încă de la începuturi.
La intrare, sub boltă, se deschide curtea țărănească, decorată cu nenumărate elemente tradiționale vieții sașilor și activității acestora în gospodărie.
Crama cuprinde atât obiecte și simboluri din gospodăriile tradiționale săsești, precum mașini de tocat și de măcinat, teascuri pentru stors strugurii și diverse unelte și instrumente folosite de gospodarul sas în locuință.
Taschler Haus Boutique Hotel oferă 10 camere personalizate individual cu nume și simboluri inspirate din meseriile sașilor meșteșugari: 3 camere duble standard, 3 camere duble superioare și 4 suite de familie.
Taschler Haus Boutique Hotel oferă oaspeților o varietate de facilități, în fiecare cameră fiind regăsite câte o baie proprie, uscător de păr, televizor cu ecran plat, seif și minibar. Întreaga casă dispune de WI-FI gratuit și o priveliște impresionantă, o parte dintre camere având vedere spre Turnul cu Ceas, iar cealaltă spre orașul Sighișoara.
Denumirile celor 10 camere sunt legate de bresle săsești, inspirate din meseriile sașilor meșteșugari. Fiecare cameră dispune de simboluri specifice, picturi realizate manual și decorațiuni caracteristice acelor vremuri. Mai mult, la intrarea în fiecare încăpere este pictată câte o scenă care ilustrează meseria ce a dat și denumirea camerei respective. În interior, se regăsesc atât obiecte de mobilier, cât și decorațiuni, tablouri sau peretare, menite să ofere ambianța specifică meșteșugarilor sași din Transilvania secolelor trecute.